fbpx
LOGO ÉCHAPPÉE - BLANC- DEF
Ontdek samen met je vrienden de mooiste fietsregio’s van België

Supported by

SCROLL

Met Échappée ontsnap je elke maand naar een andere fietsregio in België. Ontdek de mooiste wegen van ons land samen met je vrienden en maak deel uit van een echte fietsgemeenschap.

6 Échappée-etappes

Ontdek België op een unieke manier: met je fietsmakkers rijd je één route per maand tussen april en september. Elke maand een nieuw parcours, een alternatief wielerseizoen van de Condroz tot in West-Vlaanderen.

De timing is flexibel, je plant zelf je vertrek en aankomst. Alleen of in groep, de keuze is aan jou. Aan het einde van de maand ontvangt de winnaar in elke categorie een gratis Bodhi-shirt. Rijd je naar de top en ontvang je eigen leiderstrui!

Uitzonderlijke locaties

Na de inspanning volgt de ontspanning. Aan het einde van elk parcours ben je welkom om op een uitzonderlijke locatie een lokale specialiteit te proeven.

Verken een leuke fietsbistro, een brouwerij, een abdij, of duik ergens het water in… Trakteer jezelf op een totaalbeleving. De aparte locatie én de lokale lekkernij zijn inbegrepen.

La Grande Échappée

Als je dit Échappée-avontuur met meer liefhebbers wil beleven, vink dan de tweede zondag van de maand aan in je agenda.

Dit is geen rit onder toezicht met een georganiseerd vertrek. Maar wel een uitnodiging om op dezelfde dag te komen fietsen en eventueel het avontuur te delen met andere deelnemers op de fiets. Ben je op zoek naar een echte pelotonsfeer onderweg en op café, rijd dan zeker met ons mee!

Klassementen

Op de route zijn meerdere gemarkeerde trajecten om tijdens jouw rit punten te verdienen. Prikkel jezelf en de andere fietsers om een Bodhi-leiderstrui te winnen.

Maak elke maand kans op vier klassementen van klimmer over sprinter tot Flandrien. Waan jezelf profrenner en ga voor de sportieve uitdaging bovenop de unieke beleving.

JOUw "club"

Jezelf meten met je vrienden of met je wielerclub, dat motiveert altijd om net dat tikkeltje meer te geven.

Dat is mogelijk dankzij de cluboptie. Baken de competitie af en creëer een privéclub binnen L’Échappée. Via een link kan je andere deelnemers uitnodigen om lid te worden en mee te doen met de cluboptie. Je ontsluit dan een interne ranglijst voor alle L’Échappée uitdagingen!

Allemaal in hetzelfde Échappée-peloton

Vervolledig het Échappée-peloton, een gemeenschap van gepassioneerde fietsers. We gaan samen stijlvol op weg.

Elke deelnemer ontvangt aan het begin van het seizoen een fraai wielerpet van onze partner Bodhi ! 

Welcome box

Bij je inschrijving krijg je een Échappéewielerpet van onze partner Bodhi. Jouw wielerpet wordt dan bij je thuis geleverd in je Welcome Box. Hierin vind je eveneens een seizoensgids met een gedetailleerde beschrijving van de route, interessante informatie en leuke weetjes over de regio.

HET échappée-paspoort

In de box ontvang je ook je “Échappéepaspoort”. Dit document is onmisbaar op de Échappéetochten. In elk aankomstdorp zet de uitbater er een stempel op. Bovendien biedt hij je ook een welverdiend drankje aan om je inspanningen door te spoelen.

Jouw stempel is hét bewijs dat je tijdig de maandroute hebt voltooid! Wie heeft een compleet paspoort aan het einde van het seizoen?

Designed by Bodhi Cycling

Elk Échappéeshirt is exclusief door Bodhi ontworpen. Dit Belgisch fietsfashionmerk levert stijlvolle en kwalitatieve fiestkledij. Zij kennen de ongelofelijke boost die een fietstocht geeft, alleen, met je maten of in teamverband. Kortom, Bodhi is onze ideale partner in dit Échappée-verhaal.

Als deelnemer krijg je geweldige voorwaarden om samen met Bodhi een uniek teamshirt te ontwerpen.

mijn bedrijfsfietsclub

Word jij op je werk omringd door gepassioneerde fietsers? Of heb je gewoon een geweldig team dat in een unieke omgeving wil teambuilden? Ok, goed nieuws! L’Échappée heeft speciaal voor jullie een bedrijfsformule ontwikkeld.

Beleef heerlijke avonturen buiten de kantoormuren! Ontwerp truitjes in de bedrijfskleuren, rijd in een eigen klassement, zelfs de finishlijn kan gepersonaliseerd worden. Dit en nog veel meer maken Échappée voor jouw bedrijf een geweldig evenement.

Wie zijn wij ?

Échappée is een project van Beautiful Sports, experts in het oprichten en beheren van amateursportclubs. Sinds 2013 is onze missie om het avontuur en de passie voor de sport toegankelijk te maken voor alle amateursporters. 

De combo van onze kinderdromen, onze ervaringen en onze doelstellingen doet ons werken vanuit 5 pijlers. Die kernwaarden definiëren de werking van onze organisatie:

sociale verbinding – plezier – authenticiteit – verantwoordelijkheidswin – dromen