fbpx

Bonneville Cycling Federation

De klassiekercompetitie in het wielrennen voor amateurs
SCROLL

Inzet, fietsen, passie
De federatie die je het gevoel geeft te rijden zoals de pro'scomme les pros, maar met veel meer plezier.

1 formule per ploeg

Met ploegen van 6 tot 10 wielrenners biedt BCF aan wieleramateurs de emoties van teamsport en herleiden we de sport naar zijn oorspronkelijke waarden:  solidariteit en teamspirit.

Een team bestaat uit minimaal 1 en maximaal 10 wielrenners.

3 pelotons

een Pro Tour, een Legends (50+) en een Ladies peloton. Zelfde klassiekers, zelfde plaatsen, zelfde ambiance. Ieder peloton heeft zijn eigen startplaats, klassement en truitjes. Enigste verplichting ? Een (non-elektrische) koersfiets.

Buitengewone klassiekers

De 6 klassiekers en de Grote BCF Tour zijn perfect voor alle profielen in het peloton in 2021. Tussen het klimmen, sprints, tijdritten, wielerbaan en mooie landschappen is er voor ieder wat wils.

Challenges doorheen het hele jaar

BCF lanceert verschillende individuele of collectieve challenges doorheen het jaar dankzij het “challenge platform”, of het nu lange-afstandsritten of klimetappes zijn, er is voor ieder wat wils.

De 6 klassiekers

Van maart tot oktober is het perfecte moment om te rijden. De zes klassiekers met een buitengewoon en gevarieerd formaat zullen de beste renners onthullen. Iedere klassieker is ook een opportuniteit om je passie voor fietsen te delen met een frisse pint in de hand. De drie uur dat je fietst kan je nog dagen over praten met je vrienden.

De Grote tour

De euforie en de hoogtepunten vergelijkbaar met een Grote Tour met etapes.  Van 15 tot 19 september zal het Pro Tour peloton de Tour van Bourgogne rijden. Vier fantastische dagen in de mooiste landschappen van de regio waar iedereen vecht voor de BCF gele trui.

Nog meer emoties

BCF lanceert nog verschillende fietsprojecten in 2021. Een fietsuitstap van 300 km met stops in de 3 waalse trappist-abdijen. Een cup veldrijden tijdens de herfst. Fietsreizen naar legendarische hotspots binnen Europa.

Liefde voor wielrennen

Sinds 2019 is Bonneville Cycling Federation een referentie voor wielrenfanaten met zijn teamformules, klassiekers en 4 verschillende klassementen.

Op de weg tijdens de klassiekers beleef je ongelofelijke momenten. Avonturen waarin je vrienden maakt, maar misschien ook rivalen. Door de landschappen van ons platteland rijden wij zoals de pro’s. Maar met veel meer plezier en avontuur.

Het hele seizoen engageert BCF zich om sport en fietsspirit te laten heersen op een simpele, verantwoordelijke en aparte manier om de beste emoties te garanderen.

Inzet, fietsen, passie.