fbpx

Fietsroutes

Beleef zes uitzonderlijke fietsroutes in België voor koersfiets of MTB-gravel

SCROLL

6 routes
koersfiets of MTB-gravel

Échappée laat je elke maand ontsnappen naar een nieuwe fietsregio. Prikkel jezelf met sensationele tochten, weg van de gekende paden. 

Het seizoen loopt van april tot september.

Je kiest uit tussen verschillende afstanden en twee parcours: koersfiets (40, 65 of 90km) of MTB-gravel (40 of 60km).

Voor koersfiets of MTB-gravel, ook geschikt voor e-bikes !


De timing is flexibel, je plant zelf je vertrek en aankomst. Alleen of in groep, de keuze is aan jou.

Aan het einde van de maand ontvangt de winnaar in elke categorie een gratis Bodhi-shirt. Rijd je naar de top en ontvang je eigen leiderstrui!

extras

Na de rit door de mooiste landschappen, gaat de beleving verder in het aankomstdorp. Genietend van een lokaal drankje of lekkernij kan je het avontuur herbeleven. 

Complete kalender
DE ZWARTE ROUTE
Pays de charleroi
APRIL 2022

Het startschot van het Échappée-avontuur geven we in de lente. Échappée neemt je mee naar het industriële verleden in deze bijzondere regio. Een ontdekkingsreis langs oude hoogovens en mijnrestanten.

De contrasten tussen het mooie landschap, het middeleeuws erfgoed en de indrukwekkende cisterciënzerabdij zullen je verwonderen.

DE PAJOTTE
Pajottenland
Mei 2022

Wist je dat ‘Pajottenland’ in het streekdialect ‘land der kameraden’ betekent? Een goede reden om hier met je fietsmakkers een rit te plannen.

Mooier wordt het niet! Rij door het licht heuvelachtige platteland, met de beklimming van de mythische muur van Geraardsbergen erbovenop. De klimmers scoren hier punten.

KaSTELEN
Condroz
JUNI 2022

Geniet van de glooiende wegen en de prachtige panorama’s van de Condroz. Fiets langs kastelen, door charmante dorpjes afgewisseld met bosrijke valleien.

OMER FLANDRIEN PRIJS
Vlaamse Ardennen
juli 2022

In juli heb je een afspraak met de groten! Een rit over de meest legendarische wegen van het wielrennen. Je beklimt monumenten als de Paterberg, de Oude Quaremont en de Koppenberg.

Geniet op een rustig tempo van deze prachtige regio, of schakel een tandje hoger en ga voluit voor het bergklassement. Na de rit, trakteert Échappée een lokale bier in Omer Vander Ghinste brouwerij !

DWARS DOOR DE FAGNES
Hoge Venen
Augustus 2022

Hartje zomer, dus ideaal om de pracht van dit natuurpark te ervaren? Een route in een fantastische regio ‘uit de boekskes’, die je het best op de fiets ontdekt.

Met één pedaalslag fiets je van een dennenbos naar de sfeer van een Afrikaanse vlakte. De variatie is enorm. En hoewel de beklimmingen elkaar snel opvolgen, zijn ze nooit helemaal hetzelfde. Dat is de magie van de meest verrassende regio van ons land.

FIETSPARADIJS
Limburg
September 2022

De laatste rit voert je naar een waar fietswalhalla. De hoge dennenbomen en de zanderige ondergrond geven de natuur van deze streek een Atlantische uitstraling.

Het parcours leidt je, met de wind in je rug, langs een aantal must-do’s. Je raakt letterlijk in hogere sferen, via de Hoge Kempen of rijdt je door het water in Bokrijk. Dit is een paradijs voor de fietser.

AANKOMSTDORPEN

Na de inspanning volgt de ontspanning. Aan het einde van elk parcours ben je welkom om op een uitzonderlijke locatie een lokale specialiteit te proeven.

Verken een leuke fietsbistro, een brouwerij, een abdij, of duik ergens het water in… Trakteer jezelf om de ervaring compleet te maken. De aparte locatie én de lokale lekkernij zijn inbegrepen.

Op fietsroutes als deze, is elke pedaalslag een ontdekking

Quentin J.

Editor-in-chief van Eddy, wielertijdschrift.