fbpx

Fietsroutes

Beleef zes uitzonderlijke fietsroutes in België voor koersfiets of MTB-gravel

SCROLL

6 routes
koersfiets of MTB-gravel

Échappée laat je elke maand ontsnappen naar een nieuwe fietsregio. Prikkel jezelf met sensationele tochten, weg van de gekende paden.

Je kiest uit tussen verschillende afstanden en twee soorten parcours: koersfiets (40, 65 of 90km) of MTB-gravel (40, 60km).

De routes kunnen ook op een e-bike worden afgelegd!

De timing is flexibel, je plant zelf je vertrek en aankomst. Alleen of in groep, de keuze is aan jou.

Aan het einde van de maand ontvangt de winnaar in elke categorie een gratis Bodhi-shirt. Rijd je naar de top en ontvang je eigen leiderstrui!

Extras

Na de rit door de mooiste landschappen, gaat de beleving verder in het aankomstdorp. Genietend van een lokaal drankje of lekkernij kan je het avontuur herbeleven. 

Complete kalender
Slag om de ardennen
sint-hubertus
APRIL 2024

Om het seizoen af te trappen, neemt l’Echappée je mee op een tocht door de kronkelige wegen van de Belgische Ardennen.

En ja, we gaan er meteen voor! Met veel heuvels, mooie dorpjes en een aantal uitzonderlijke uitzichten staat je een heus avontuur te wachten.

KALMTHOUTSE HEIDE
Antwerpen
Mei 2024

Vanuit een mooie taverne kun je op pad om een weinig bekend natuurpark te veroveren. Op de grens tussen Vlaanderen en Nederland nemen deze wegen en paden je mee in een totaal verschillende sfeer.

Vergeet de groetjes tegen de vissers die je onderweg tegenkomt niet!

DE MEANDERS VAN DE OURTHE
LA ROCHE-EN-ARDENNE
juNi 2024

Maak je klaar voor een schilderachtige tocht vanuit het “kleinste stadje ter wereld”! De Ourthe staat bekend om zijn vele panoramische uitzichten en is een schatkamer vol natuurlijke, historische en erfgoedschatten die al eeuwenlang bekend zijn.

Een speciale route voor natuurliefhebbers!

HET VENETIË VAN HET NOORDEN
BRUGSE OMMELAND
JULI 2024

Om de zomer af te trappen, neemt Échappée je mee op een tocht door Brugge en de Belgische kust. We beginnen in een typische brasserie in het hart van het “Venetië van het Noorden”. Daarna wandel je langs de zee en geniet je van de frisse kustlucht.

Duiken is verplicht!

DE GROTE HEUVELPRIJS
IN HET HEUVELLAND
augustus 2024

Vanuit het landelijke landschap van het heuvelland doorkruist het parcours de taalgrens om zich te meten met de reuzen van Vlaanderen. Op het menu staan verschillende legendarische bergen van de Ronde van Vlaanderen en een echt geliefde regio waar afgelegen wegen, molens en karakteristieke boerderijen samenkomen.

Een monumentaal parcours waar de hele wereld jaloers op is!

DOOR HET ZONIËNWOUD
Zoniënwoud
September 2024

Een route die je door de groene long aan de poort van de hoofdstad van Europa leidt. Het Zoniënwoud, een waar grindparadijs, is ook een ideaal speelterrein om enkele minder bekende Brabantse wegen te ontdekken.

Aankomstdorp

Na de inspanning volgt de ontspanning. Aan het einde van elk parcours ben je welkom om op een uitzonderlijke locatie een lokale specialiteit te proeven.

Verken een leuke fietsbistro, een brouwerij, een abdij, of duik ergens het water in… Trakteer jezelf om de ervaring compleet te maken. De aparte locatie én de lokale lekkernij zijn inbegrepen.

Op fietsroutes als deze, is elke pedaalslag een ontdekking

Quentin J.

Editor-in-chief van Eddy, wielertijdschrift.